Relaxarea pe înțelesul tuturor. Medic: „Trebuie să fim precauți”

Autoritățile centrale anunță că de la 1 iunie în România ar urma să fie dispuse măsuri de relaxare. Medicii atrag însă atenția că ar fi bine să fim precauți pentru a nu exista șansa ca pandemia să scape din nou de sub control.

Medicii sunt de părere că orice măsură de relaxare este binevenită, însă ea trebuie aplicată cu prudență maximă.

La ora actuală suntem într-o situație bună, după luni de foc de presiune. Ne bucurăm că rata de infecție a scăzut. Mai mult de jumătate de paturi sunt libere, la noi, la Timișoara, ne-am gândit să redeschidem spitalul pentru celelalte patologii. Noi am avut câteva saloane pentru ceilalți pacienți. ATI răsuflă ușurată, iar decesele au scăzut cu 100. Cifrele sunt reale, suntem pe o pantă bună, dar dacă nu suntem prudenți riscăm să pierdem totul. Relaxarea este necesară, dar să o facem astfel încât să nu ajungem într-o situație dificilă”, a explicat dr. Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” Timișoara, în direct la Medika TV.

Pentru a scăpa de efectele negative ale pandemiei este important să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare.

De fapt de noi depinde, dacă ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai mult și mai repede, cu atât ne apropiem de acea cifră de persoane imunizate care să asigure imunizarea colectivă și prin care pandemia să fie ținută sub control. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât riscul de apariție a unor noi tulpini scade, deci practic scădem presiunea pe care virusul o pune pe noi”, a adăugat dr. Virgil Musta, la Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea