Reprezentanții sindicali ai Federației Solidaritatea Sanitară strâng semnături pentru declanșarea unui conflict colectiv de muncă

Federația Solidaritatea Sanitară, unul dintre cele mai mari sindicate care reprezintă interesele angajaților din sistemul medical românesc, au anunțat faptul că fac demersuri pentru declanșarea unui conflict colectiv de muncă.

Printr-un comunicat de presă, Federația Solidaritatea Sanitară anunță că: „Întrunit în această după-amiază, Consiliul de Coordonare al Federaţiei vSolidaritatea Sanitară a luat decizia de a demara strângerea de semnături în vederea declanşării conflictului colectiv de muncă”.

Decizia a fost luată în urma negocierilor eșuate pe care sindicaliștii le-au avut cu Guvernul României, instituție care a refuzat solicitarea privind majorarea salariilor angajaților din Sănătate. Conflictul colectiv de muncă se va declanșa pe 20 decembrie, când reprezentanții formațiunii sindicale vor picheta sediul Guvernului dar și a prefecturilor din mai multe județe ale țării. 

Nu este primul protest anunțat în Sănătate. SANITAS, o altă formațiune sindicală a anunțat public faptul că va demara acțiuni de protest. De luni membrii acestei organizații vor strânge la rândul lor semnături pentru a declanșa un conflict colectiv de muncă. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea