Reputatul prof. dr. Dumitru Dulcan, despre școala online: „Sub nicio formă nu poate deveni singura formă de instruire”

Renumitul medic neurolog și filosof prof. dr. Dumitru Dulcan a fost, aseară, invitatul special al Danei Chera în studioul emisiunii „Medika Special” de la Medika TV. Acesta a răspuns întrebărilor moderatoarei referitoare la situația actuală din România, generată de pandemia de COVID-19.

Unul dintre subiectele dezbătute de Dana Chera și invitatul său a vizat școala online și impactul pe care acest tip de învățare îl are asupra elevilor. Întrebat de moderatoare dacă este de acord cu această metodă didactică, prof. dr. Dumitru Dulcan a răspuns: „Sub nicio formă școala online nu poate să devină singura formă de instruire a elevilor. Da, poate circumstanțial, dar în niciun caz nu sunt de acord cu ea”.

Prof. dr. Dumitru Dulcan a explicat și de ce este important ca elevii să participe la cursuri după modelul clasic: „Învățatul de acasă nu este o modalitate eficientă. Copiii au nevoie de socializare, iar școala era locul lor de socializare. Era locul unde ei discutau problemele pe care adulții nu le pot înțelege”.

Prof. dr. Dumitru Dulcan este medic neurolog și psihiatru și autor e literatură filosofică și metafizică. Cea mai cunoscută lucrare a sa este „Inteligența materie”, carte cenzurată în perioada comunistă în România.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea