Revoltă la Vrancea, în rândul pacienților COVID-19

Încercarea de a transfera 50 de pacienți, de la spitalele din Adjud și Focșani, în unități medicale din județe învecinate, a eșuat în urma rezistenței opuse de bolnavi, dar și a refuzului autorităților din județele unde ar fi trebuit să ajungă bolnavii. Potrivit unei dispoziții a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției din cadrul MAI, 20 de pacienți asimptomatici, cu forme ușoare de boală de la Spitalul Municipal Adjud, ar fi urmat să ajungă la Spitalul Județean de Urgență Brăila, iar 30 de bolnavi, în aceeași stare, dar internați la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” ar fi urmat să fie transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Vestea a generat o stare de tensiune în secția  de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani. Pacienții s-au răsculat, cerând să fie lăsați în județul din care provin și să fie tratați de medicii vrânceni. Printre cei care trebuia să fie transferați se află și cadre medicale din spitalele din Vrancea. Aceeași reacție au manifestat-o și bolnavii puși pe lista de transfer din Adjud.

Între timp, după o analiză a situației, Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției din cadrul MAI a anulat decizia, renunțând la transfer. Ultima hotărâre nu a fost comunicată în timp util și conducerii Spitalului Municipal Adjud, astfel că 16 pacienți se află, la ora transmiterii știrii, pe drum, cu destinația Râmnicu Sărat.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea