Rezultate încurajatoare pentru un posibil antiviral administrat împotriva COVID-19

Oamenii de știință sunt pe cale să descopere un medicament antiviral care să acționeze țintit împotriva SARS-CoV-2. Aflat în a doua fază de testare medicamentul, denumit Molnupiravir și-a demonstrat eficiența în privința reducerii încărcăturii virale din organism.

Tratamentul antiviral este produs de companiile Ridgerback Biotherapeutics și Merck și a evidențiat faptul că poate reduce semnificativ încărcătura virală, împiedicând astfel virusul să declanșeze boala COVID-19. Producătorii urmăresc ca medicamentul să aibă rezultate similare produselor antivirale Tamiflu și Zanamavir, care se administrează împotriva gripei sezoniere.

Faza a 2-a de testare a Molnupiravir a fost efectuată pe 202 pacienți nespitalizați, dar care aveau simptome specifice de COVID-19. Reprezentanții companiilor farmaceutice susțin faptul că antiviralul poate fi administrat bolnavilor care nu dezvoltă forme severe, la ei acasă.

Datele pe care le-am colectat în această a doua fază de testare a medicamentului, ne încurajează să credem faptul că poate fi antiviralul de care avem nevoie pentru a putea trata infecția cu SARS-CoV-2” a precizat dr. Wendy Paitner, cercetător al companiei Ridgerback Biotherapeutics, într-un comunicat de presă.

Cercetătorii au precizat faptul că antiviralul Molnupiravir a fost creat cu scopul de a inhiba procesul de replicare virală. El ar putea fi utilizat atât ca profilactic, dar și ca tratament ori pentru a preveni infectarea. Producătorii urmează să transmită o solicitare către Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite ale Americii pentru a le fi aprobată extinderea studiilor la voluntarii sănătoși.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea