Rezultatele îmbucurătoare ale unui studiu derulat în campania de vaccinare din SUA: vaccinurile reduc considerabil riscul de infectare

Un studiu derulat de Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) în Statele Unite ale Americii de la începutul campaniei de vaccinare arată că vaccinurile reduc cu 80% riscul de infectare după administrarea unei doze și cu 90% după rapel. Studiul vizează cele două vaccinuri produse de companiile americane Pfizer și Moderna, ambele folosite și în țara noastră și la nivelul Uniunii Europene, având la bază tehnologia ARN mesager.

Potrivit Reuters, riscul de infectare a scăzut cu 90% după două săptămâni de la rapel.

La studiu au luat parte circa 4000 de persoane, în principal și rândul cadrelor medicale și altor categorii de profesii aflate în prima linie de luptă împotriva COVID-19, care s-au numărat printre primele persoane imunizate în SUA.

Vaccinurile anti-COVID-19 autorizate, bazate pe tehnologia ARN mesager, oferă o protecţie timpurie, substanţială şi reală împotriva infectării pentru personalul din sistemul nostru naţional de sănătate, angajaţii din profesiile aflate în prima linie de combatere a pandemiei şi salariaţii din sectoarele esenţiale“, a spus directoarea CDC, Rochelle Walensky.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes