Ridicarea unor restricții, propusă Guvernului de Ministerul Sănătății. Românii ar putea merge la mall și restaurante fără certificatele verzi

Tendința descendentă a infectărilor zilnice și gradul de ocupare al paturilor ATI pentru bolnavii de COVID-19 sub 50% au determinat Ministerul Sănătății să propună Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații de Urgență ridicarea unor restricții. Solicitarea a fost anunțată public de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

„În ceea ce privește paturile ATI ne găsim la 47,5% grad de ocupare. Ceea ce ne-a determinat să solicităm o serie de măsuri de relaxare” a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății în cadrul unei conferințe de presă, organizată marți, la sediul Ministerului Sănătății.

Autoritățile sanitare estimează că în maximum 2 săptămâni, România va înregistra sub 1000 de infectări zilnice. „Tulpina Omicron este dominantă, peste 95% din totalul secvențierilor sunt cu această tulpină omicron. Estimăm ca în curând să ajungem într-un interval de 1 – 2 săptămâni să ajungem la sub 1000 de cazuri înregistrate zilnic și, în mod implicit, și cu o scădere a incidenței acumulate la nivel național” a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Iată care sunt propunerile privind ridicarea restricțiilor:

Accesul fără certificat verde în centrele comerciale și restaurante

Creșterea limitei de la 30%, la 50% din capacitatea spațiilor fără restricții de interval orar

Evenimente private cu maximum 200 de persoane permise

Masca nu se va mai utiliza în medii deschise

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea