Riscăm să ne pierdem dinții dacă ignorăm necesitatea utilizării aparatelor dentare

Parodontoza este o afecțiune stomatologică gravă ce are ca efect pierderea totală a danturii. Mulți dintre cei care suferă de această afecțiune ar putea s-o prevină, dacă ar purta aparate dentare. Între forma dinților și apariția acestei afecțiuni există o strânsă legătură.

În momentul în care dinții nu sunt aliniați, felul în care transmitem forța pe dinți în momentul în care mușcăm, vor afecta osul în care dinții se află. Parodontoza este și de cauză mecanică. Prima cauză este cea mecanică, a doua cauză este microbiană, iar a treia cauză este genetică. Dacă ar fi doar genetică nu este pierdere osoasă majoră. Cea mai mare pierdere osoasă este din cauza inflamației, iar din punct de vedere mecanic, imaginați-vă un par înfipt în pământ. În momentul în care pierd os, susținerea dintelui este mai mică și începe să aibă o ușoară mobilitate. Și de la ușoară mobilitate, se ajunge la o mobilitate mult mai mare și ajung să-l pierd” a explicat, la Medika TV, dr. Emilia Milicin, specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială.

Purtarea aparatului dentar la recomandarea medicului specialist ar putea să ne ajute să ne păstrăm dantura. Alte proceduri medicale aplicate în cazul paradontozei nu par să aibă însă efectul dorit. „Se retrag gingiile, am sensibilitate. Cum să-l rezolvi? Faci desesnsibilizare, dar nu vei reuși să rezolvi problema în totalitate dacă nu se schimbă axul, ca forța masticatorie să fie transmisă corect” mai spune dr. Emilia Milicin.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea