Riscurile testelor rapide, făcute acasă. Medic: „Pacienții ies afară și transmit virusul”

Teama că vor ajunge la spital, îi face pe tot mai mulți români să se testeze singuri acasă atunci când au simptome specifice infecției cu noul coronavirus. Medicii susțin că mulți dintre cei care se testează singuri nu respectă măsurile de izolare și ajung să transmită virusul în comunitate.

Chiar dacă testele rapide nu pot fi cumpărate direct din farmacii, ele pot fi achiziționate de pe internet, prețul unei cutii cu două astfel de teste fiind de aproximativ 130 de lei, cu tot cu transport. Mulți români apelează la această metodă, pentru a evita să ajungă la medic, atunci când au simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2. Din păcate, deși ar trebui să stea acasă, mulți ies pe stradă, deși sunt conștienți că sunt bolnavi și-i pot infecta pe ceilalți.

Foarte multă lume își cumpără teste și se testează acasă. Eu zic că testarea este un lucru foarte bun. Dar avem două vicii de procedură. Oamenii se testează, stau acasă cât se simt mai rău, 3 – 4 – 5 zile, nu raportează, apoi ies și transmit virusul„, a atras atenția dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, la Medika TV.

Mai mult, cei care aleg să rămână acasă nu fac altceva decât să-și înrăutățească starea de sănătate, ajungând cu forme grave de boală la spital. „Pe de altă parte sunt cazurile care stau acasă și ajung la noi în formele severe de boală, în care nu mai avem ce să le facem pacienților. Trebuie automat monitorizați în ATI”, a mai spus dr. Cristian Oancea, la Medika TV.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea