Rolul controalelor ginecologice periodice în depistarea cancerului ovarian

O boală greu de diagnosticat, cancerul ovarian este descoperit de cele mai multe ori din întâmplare. Pentru a preveni efectele negative ale bolii, medicii recomandă femeilor să meargă periodic la controale ginecologice.

„Cancerul ovarian nu are o metodă de screening, nu are poate fi depistat precoce decât din întâmplare. Și atunci ce putem face este să favorizăm întâmplarea. Iar asta se face prin consult ginecologic” susține dr. Dragoș Median, medic primar oncolog.

Recomandarea medicilor este ca aceste controale să fie efectuate periodic. Iar beneficiile pe care un control ginecologic le are asupra organismului femeilor sunt multiple.

„Măcar o dată pe an orice femeie ar trebui să vină la cabinet pentru un astfel de consult. Acest consult ginecologic urmărește mai multe lucruri. Urmărește în primul rând starea generală și evident depistarea unui cancer este un eveniment extrem aș putea spune. Da, un consult ginecologic odată cu începerea vieții sexuale este absolut normal, nu pentru că ar urmări să găsească un anumit timp de cancer sau în niciun caz cancerul ovarian, dar pentru a ne asigura că totul este în regulă” mai spune dr. Dragoș Median, medic primar oncolog.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes