Rolul examenului RMN în diagnosticarea afecțiunilor umărului și genunchiului

Imagistica medicală joacă un rol important în diagnosticarea problemelor de la nivelul oaselor și mușchilor. Pentru evidențierea tuturor patologilor sesizate de pacienți la umeri sau genunchi, examenul RMN are o acuratețe ridicată. Clinicile Medima oferă acces la acest tip de investigație medicală, în majoritatea orașelor din România.

„Pentru problemele de umăr, recomandarea este examinarea RMN. Există și cazuri specifice în care se recomandă alte tipuri de examinare, precum ecografia musculo-scheletară de tipul radiografie sau CT, dar acelea sunt cazuri izolate. 80% din afecțiunile umărului sunt practic diagnosticate prin examinarea RMN. De asemenea, se recomandă investigarea cu ajutorul unor medici specializați în diagnosticarea problemelor articulației umărului. Este o articulație complexă, iar problemele care apar la nivelul umărului sunt dificil de manageriat, atât din punct de vedere al recuperării medicale, cât și al ortopediei„ a declarat dr. Bogdan Tudose, medic specialist radiologie-imagistică medicală în cadrul Clinicile Medima.

Același timp de investigație medicală este recomandată și în cazul disfuncțiilor apărute la genunchi.

„Din punctul meu de vedere, genunchiul primează cu examinarea RMN. Este una dintre cele mai frecvente examinări pe care le facem în clinicile noastre. Este destul de facilă, este ușor de făcut în toate orașele din țară. Sunt destul de mulți medici specializați pe această articulație. Patologia de la nivelul genunchiului este cea traumatică. Și mă refer aici la rupturile de ligamente încrucișate sau de meniscale, mai ales în perioada în care sporturile de iarnă sunt la mare căutare” a mai spus dr. Bogdan Tudose.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes