Rolul implanturilor dentare în estetică. Medic: „Reabilitarea facială depinde de implanturi”

Implanturile dentare joacă un rol important în menținerea și îmbunătățirea sănătății orale. Medicii susțin însă că aceste proteze pot îmbunătăți și aspectul fizionomiei.

„Nu putem vorbi de reabilitări faciale fără să avem și reabilitarea arcadelor dentare și dacă defectul facial produs prin varii mecanisme include și arcada dentară atunci aceasta se reabilitează folosind implanturi dentare, care ele sunt un instrument de lucru foarte bun, cu rata de succes foarte bună. Deseori sunt montate în osul pe care l-am transplantat, adică sunt puse în fibulă și nu în maxilarul original” susține dr. Adrian Gabără, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială.

Pentru a reda un zâmbet frumos și pentru a corecta defectele de la nivelul feței, medicii specialiști în chirurgie maxilo-facială utilizează anumite tipuri de implanturi dentare.

„Există implanturi standard și există implanturi speciale cum ar fi implanturile zigomatice care se pot insera în pomete, implanturi care pot fi puse pe relieful osos nou creat. Există, de asemenea, implanturi dentare care reconstituie și o arie anatomică și relifeul feței și au și suport pentru dinți. Există o paletă întreagă de opțiuni” mai spune dr. Adrian Gabără, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea