Români în carantină din cauza coronavirusului

17 români sunt în carantină pe o navă de croazieră aflată în largul coastelor Japoniei. Doi dintre ei sunt pasageri, iar restul, membri ai echipajului de pe vasul „Diamond Princess”. Ministerul de Externe de la București a confirmat informația.

Românii, la fel ca și restul de 3700 de oameni de la bord, nu au voie să părăsească nava timp de două săptămâni. Carantina a fost impusă de diagnosticarea a 10 persoane de pe vas cu coronavirus. Testarea a continuat, iar numărul celor infestați a ajuns la 61. Noile cazuri au apărut la 21 de japonezi şi la pasageri americani, canadieni, australieni, la un argentinian şi la un britanic. Pacienții sunt spitalizați la o unitate medicală din apropierea portului Yokohama (sud-vestul capitalei Tokyo).

Ministerul roman al Afacerilor Externe a anunțat că printre cei 61 de pacienți confirmați cu infecție nu se află cetățeni români. Starea de sănătate a cetățenilor români aflați la bord este bună, a transmis Ambasada României la Tokyo.  Misiunea diplomatică păstrează legătura în permanență atât cu autoritățile nipone competente, cât și cu cetățenii români, fiind pregătită să acorde asistență consulară dacă situația o va impune.

Alți trei români sunt în carantină, într-un spital din Aix-en-Provence, după ce au călătorit cu un avion care a repatriat 254 de oameni din Wuhan. Dintre aceștia, un belgian a fost confirmat pozitiv la testele efectuate la sosirea pe teritoriul Franţei.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea