Români în vremea coronavirusului: rafturi goale, autobuze la fel (galerie foto)

Mesajele din ultimele zile care arată o creștere a riscurilor de infectare cu coronavirus în România, dar și o înăsprire a condițiilor și măsurilor de limitare a epidemiei, produc ecouri în conștiința publică. România trece încet-încet de la etapa asaltului asupra centrelor comerciale, pentru crearea de provizii, la cea în care populația începe să răspundă la recomandările oficiale.

Deși românii au înțeles că trebuie să evite aglomerația din hipermarketuri, iar acest lucru se vede într-un flux mai mic de client, au crescut cantitățile de alimente greu perisabile pe care românii le cumpără. La finalul programului de lucru, rafturile hipermarketurilor sunt golite, așa cum o arată și aceste fotografii surprinse seara trecută într-unul dintre aceste obiective din Capitală. Pe de altă parte, stocurile se refac de la o zi la alta, astfel încât cererea cumpărătorilor să fie onorată. Nu se mai găsesc, însă, dezinfectanți, iar produsele folosite pentru curățenie sunt foarte solicitate.

Între timp, apelurile repetate ale autorităților, pentru limitarea circulației, dau rezultat. O fotografie dintr-un autobuz RATB arată că bucureștenii au renunțat la transportul public și, dacă au nevoie să iasă, prefer să parcurgă pe jos distanțele până la locul în care trebuie să ajungă. Fotografia din autobuz este realizată joi, la ora 11,00, o oră la care, de obicei, fluxul de călători era crescut.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea