Români veniți din China, izolați la domiciliu

Medicii buzoieni monitorizează cinci cetățeni din județ care au revenit din China și au fost izolați la domiciliu, relatează portalul www.sansanews.ro.

Cei cinci, toți cu vârste până în 45 de ani, nu au simptomatologie care să sugereze o infectare cu coronavirus, dar au fost izolați, pentru o perioadă de două săptămâni, conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătății.

În județul Buzău, am primit cinci fișe de sosiri în aeroportul Otopeni ale unor persoane care au călătorit în China pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Vor fi monitorizați, prin izolare voluntară la domiciliu, timp de 14 zile. În acest timp, discut personal cu fiecare în parte, îi întreb dacă au febră, care le este starea generală, dacă tușesc sau au dificultăți de respirație. Ei sunt bine, nu au probleme de  sănătate, și ca stare de spirit sunt foarte bine și foarte receptivi la recomandările medicale”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei de la Direcția de Sănătate Publică Buzău. Cei cinci buzoieni nu au fost în provincia Hubei care se confruntă cu circulația intensă a coronavirusului.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea

De interes