România a depășit 5 milioane de vaccinuri administrate. Maratoanele și centrele Drive-Thru, soluția pentru accelerarea procesului de vaccinare

Aproape 85 de mii de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19. Mai exact, după cum informează Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, numărul persoanelor imunizate a fost de 84.647.

Cu acestea, numărul românilor care au primit cel puțin prima doză de vaccine a depălit cifra de 3 milioane de persoane, iar numărul dozelor administrate în România de la începutul campaniei de vaccinare se apropie de 5 milioane.

Numai ieri, potrivit CNCAV, s-au administrat 65.008 doze de vaccine Pfizer, 10.023 AstraZeneca și 9.616 de doze de vaccin Moderna.

Ținta autorităților este ca până la 1 iunie să fie vaccinați 5 milioane de români, iar pentru asta este promovată intens imunizarea fără programare.

Maratonul Vaccinării din week-end de la Timișoara s-a dovedit a fi un real succes în acest sens, iar evenimente similare vor fi organizate și în alte orașe, inclusiv în București.

De asemenea, vor fi deschise noi centre de vaccinare Drive-Thru, care la rândul lor au dovedit că au o adresabilitate crescută. 

Autoritățile anunță noi măsuri pentru perioada următoare.

“Din 28 aprilie se va crește capacitatea fluxului în care se administrează vaccin Pfizer la 96 de persoane/zi;

Din 29 aprilie se va deschide primul Drive-Thru din București;

Din 4 mai începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie cu vaccinul Janssen produs de Johnson&Johnson;

7-9 mai se desfășoară Maratonul Vaccinării la București, prin centrele de vaccinare de la Sala Palatului și Biblioteca Națională;

14-16 mai se desfășoară Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș și Iași;

Activarea de noi centre Drive-Thru în țară;

Pregătirea vaccinării pacienților care doresc și care sunt internați în spitalele non-covid;

Extinderea posibilității de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puțin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor.

 Referitor la platforma informatică de programare dezvoltată de  STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

-posibilitatea adăugării unui număr de maxim 1.000 de beneficiari;

-transmiterea de mesaje prin SMS și e-mail către persoanele care au fost notificate și nu au finalizat programarea;

transmiterea de mesaje prin SMS și e-mail către persoanele care și-au deschis un cont în platformă și nu au finalizat programarea”, transmite RO Vaccinare.                

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea