România ar putea să producă Remdesivir. Când ar putea începe producția

Singurul medicament care s-a dovedit cu adevărat eficient până acum în cazurile grave de COVID-19, Remdesivir, ar putea să fie produs și în România. Producătorul american, Gilead Sciences, singurul care fabrică acest medicament, nu mai face față numeroaselor comenzi, așa că patentul Remdesivir a fost dat mai multor fabric de medicamente. De la noi, interesată s-a arătat Antibiotice Iași.

Potrivit Pro TV, pentru ca fabrica de medicamente din Iași să ajungă să producă medicamentul anti-covid este nevoie de timp.

”Sunt mai multe fabrici din întreaga lume care au aplicat să poată să producă total sau parțial, pentru că s-ar putea ca doar anumite etape din producție să fie alocate unei anumite fabrici. Există intenții și personal, chiar am încercat să ajut la găsirea unei soluții de găsire de parteneriat cu compania producătoare. Noi avem un producător național, Antibiotice Iași, care într-un anumit moment ar putea să devină partenerul unei astfel de soluții. Să speram că viitorul va aduce și vești bune″, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății.

Ministrul Sănătății, în schimb, nu se arată atât de optimist și crede că medicamentul nu ar putea fi produs mai devreme de un an sau chiar deloc. Vestea bună e în România va începe producerea unor medicamente din gama antidiabeticelor orale, dar a Eutirox-ului, un medicament necesar bolnavilor care au probleme tiroidiene, care a lipsit multă vreme din farmacii, iar în prezent se găsește foarte greu.

Tags: , , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes