(UPDATE) România a trecut de 50 de morți din cauza coronavirusului

UPDATE: Încă două decese raportate luni seară.


Deces 51: Femeie, 65 de ani, jud. Sibiu. Internată pe data de 27.03.2020 SCJU Sibiu – ATI ; în aceeași zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, probe care au fost testate la Spitalul Regina Maria București. Rezultatul, pozitiv, a venit pe 28 iar femeia a murit pe 30 martie. Patologie preexistentă: boala cardiovasculară.

Deces 52: Bărbat, 52 de ani, jud. Ialomița. S- a prezentat la UPU Slobozia în data de 29 martie; s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la INBI Matei Balș. Omul a murit pe 30 martie, la o zi după deces.

Nu are medic de familie și nici aparținători, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

STIRE INIȚIALĂ: Luni seară, România a atins pragul de 50 de morți din cauza coronavirusului. Ultimele trei decese raportate sunt persoane din Bacău și Hunedoara, vârstnice și cu probleme medicale înainte de a contracta noul virus.

Decesul 48: Bărbat de 59 de ani din județul Bacău. În data de 26 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Boli Infecțioase Iași. Rezultatul a fost confirmat pozitiv în 27 martie. Trei zile mai târziu, bărbatul moare în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bacău. El avea diabet decompensat și hipertensiune arterială.

Decesul 49: Bărbat de 74 de ani, din județul Hunedoara. A fost internat pe 19 martie în Secția de Oncologie Deva. Pe data de 27 martie i-au fost recoltate probe pentru coronavirus care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. În aceeași zi, bărbatul moare. Rezultatul testului vine trei zile mai târziu și arată că bătrânul avea coronavirus. El avea o formă de cancer în stadiu terminal.

Decesul 50: Femeie de 60 de ani, de asemenea din județul Hunedoara. În data de 26 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Femeia moare pe 29 martie la Terapie Intensivă, în Spitalul Municipal Hunedoara. Pe 30 martie vine rezultatului testului: era infectată cu coronavirus. Autoritățile spun că pacienta a fost transferată din Institutul Cardiovascular Timișoara în data de 26 martie, fiind contact de salon cu caz confirmat. Ea avea cardiopatie și insuficiență cardiacă.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes