România: două suspiciuni de infecție cu coronavirus

Autoritățile medicale din România urmăresc două cazuri medicale în care sunt ridicate suspiciuni de infecție cu coronavirus. Pacienții se află în spitale din Timișoara și Baia Mare, în așteptarea unor rezultate ale investigațiilor.

Într-unul dintre cazuri este vorba despre o femeie de 56 de ani din Deva care s-a întors recent dintr-o excursie în Thailanda. Pacienta a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Deva de unde a fost transferată, duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. Femeia s-a întors pe 13 februarie în țară. Ea a prezentat un sindrom febril la internarea în spitalul din Deva.

În cel de-al doilea caz, un pacient suspect de infectare cu coronavirus a fost internat sâmbătă seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare. Bărbatul s-a întors recent din Italia, unde  s-a aflat în preajma unor cetățeni chinezi, dar care nu erau bolnavi. Medicii de la UPU Satu Mare au adoptat protocolului specific suspiciunilor de coronavirus și au dispus transportarea şi izolarea pacientului la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes