România, printre țările fruntașe la vaccinarea anti-COVID: locul 6 în UE, locul 18 mondial!

La nivel planetar se desfășoară cea mai mare campanie de vaccinare din istoria omenirii. Omenirea e într-o cursă contra-cronometru, pentru că de imunizarea unui număr cât mai mare de persoane depinde evoluția pandemiei și limitarea numărului deceselor provocate de noul coronavirus.

Până acum s-au făcut peste 44 de milioane de doze de vaccin în 51 de țări, potrivit Bloomberg, iar statisticile arată că România stă bine la capitolul imunizare.

Țara noastră stă bine atât la numărul de vaccinuri făcute, cât și la gradul de imunizare a populației, în procente. România avea pe 18 ianuarie 1,21 persoane vaccinate la 100 de locuitori, în vreme ce foarte multe țări nu au atins nici măcar 1%.

Statele Unite ale Americii, China și Uniunea Europeană conduc în topul imunizării, iar la nivel mondial România se află pe locul 18.

La nivelul Uniunii Europene, România e pe locul 6, după Italia, Germania, Spania, Polonia și Franța.

În procente, topul mondial se schimbă, cei mai mulți oameni imunizați fiind în Israel, unde 25,9% din populație a primit deja cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID. Israelul este urmat de Emiratele Arabe Unite, cu 17,5% din populație vaccinată.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea