România se apropie de scenariul 3. Ne îndreptăm către cazul cu numărul 100

Alte 6 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate, vineri seara, după ora 21,00, numărul ajungând la 88, la nivel național. Din cei 6 pacienți, 5 sunt veniți din Italia și se aflau în carantină. Aceștia erau carantinați în Timișoara, Lugos și Caraș Severin. În schimb, un bărbat de 45 de ani, din București, venit din Londra luni, a fost internat în cursul zilei de vineri cu febră și frisoane, la Spitalul Victor Babeș și a fost confirmat pozitiv.

Evoluția din ultimele două zile aduce România în pragul scenariului 3, scenariu care se aplică din momentul în care se va trece de pragul de 100 de pacienți. Printre măsurile care se vor aplica din acel moment se află amânarea internărilor și intervențiilor chirurgicale, dar și posibilitatea ca formele ușoare să fie tratate la domiciliu.

De asemenea, este foarte probabilă prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor în școli și universități. Pe lista măsurilor se poate afla și interdicția oricăror întruniri, dar și limitarea circulației populației.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea