(VIDEO) Prof. Streinu Cercel, anunț șoc. Ce se va întâmpla cu românii din Italia care vin acasă de Paști

”Dacă nu au au nevoie să vină acasă, să nu vină”-este mesajul transmis marți românilor din Italia de către profesor doctor Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, prezent în studioul Medika Tv, la emisiunea Medika Special, cu detalii exclusive despre evoluția coronavirusului în România și în lume, dar și cu precizări despre ce ne așteaptă din punct de vedere epidemiologic. 

Invitatul jurnalistei Andrada Popovici , profesorul Adrian Streinu Cercel a avut un mesaj ferm pentru românii care se pregătesc să vină acasă din Italia, din zone cu risc, cu ocazia sărbătorilor pascale, în condițiile în care această țară este crunt lovită de epidemia de coronavirus, zilnic sute de persoane fiind diagnosticate cu această infecție.

”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând ”, a declarat profesorul Streinu Cercel la Medika Tv, adăugând totodată că într-o lună și jumătate cât mai e până la Paște, lucrurile în ceea ce privește evoluția coronavirusului se pot schimba semnificativ.  

Pe de altă parte, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a declarat că autoritățile române sunt pregătite să facă față valului de români din Italia care ar putea veni acasă de Paște, iar controlul și adoptarea măsurilor necesare în cazul lor se vor face ”cu calm” și rigurozitate. ”Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact  cu cei din interior. Dacă cineva își imaginează că nu avem acces la toate datele se înșeală, nu mai e nimic secret în această lume,  în condiții speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global”, a adăugat profesorul Adrian Streinu Cercel. 

https://youtu.be/AltXdOiUfik

În același context,  managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a declarat că în acest moment, vorbim despre o pandemie de coronavirus, deși Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat această stare: ”Găsim acest virus peste tot, sunt afectate toate continentele, mai puțin Antarctica, dar nici  Antarctica nu va scăpa”, a conchis profesorul Streinu Cercel, la Medika Tv.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes