Românii s-ar putea vaccina anti-COVID-19 cu seruri diferite. Autoritățile dezbat această posibilitate

Autoritățile din România iau în calcul posibilitatea ca persoanele cărora le-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID-19 “clasic” să poată face rapelul cu un vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager. O decizie finală în acest sens va fi luată săptămâna viitoare.

Acest anunț a fost făcut de col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în cadrul unei conferințe de presă.

Abordarea schemelor de vaccinare: posibilitatea unei scheme heterologe – prima doză de la AstraZeneca și a doua doză cu ARN mesager. Este o discuție avansată pe care o avem și este posibil ca săptămâna viitoare să luăm o decizie finală în baza datelor științifice noi și în baza recomandărilor comisiilor de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătății”, a afirmat Gheorghiță.

După răspunsul favorabil al comisiei de epidemiologie a Ministerului Sănătății mai este de așteptat răspunsul Comisiei de sănătate publică din cadrul aceluiași minister. Mai multe state europene au luat o astfel de decizie. Vaccinurile ARN mesager împotriva COVID-19 sunt cele produse de companiile Pfizer și Moderna.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea