Românii și sănătatea orală. Medic stomatolog: Există o lipsă de educație sanitară

România se confruntă cu o lipsă de educație sanitară chiar și în ceea ce privește sănătatea orală. Reprezentanții Colegiului Medicilor Stomatologi din România au recunoscut public faptul că mulți români merg pe ideea că dacă nu apare durerea, atunci nu există probleme.

În realitate, situația este cu totul alta. În stomatologie, prezentarea tardivă la medic face ca prețurile pentru tratament să fie costisitoare.

”Din păcate, mentalitatea românului – şi nu cred că doar a omului simplu – este aceea că, dacă nu m-a durut, nu am de ce să vin la stomatolog. În toţi aceşti ani am încercat să le explic că în momentul în care deja ajunge să te doară, tratamentul este complicat, costurile sunt crescute şi toate lucrurile se rezolvă mult mai greu şi am încercat să îi conving că un consult, măcar anual, te poate salva de foarte multe probleme. Cu unii am reuşit acest lucru, alţii au zis «da» şi tot când i-a durut au venit, din păcate”, a declarat dr. Smărăndiţa Păcuraru, vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România, la Medika TV.

Ceea ce lipsește româilor este educația sanitară în ceea ce privește importanța consulturilor stomatologice periodice, sunt de părere repezentanții Colegiului Stomatologilor din România.

”Este o lipsă de educaţie sanitară pe care o întâlnim în mod generalizat la populaţia din România şi nu doar în mediul rural”, a adăugat medicul Sămărăndița Păcuraru.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea