RUSIA ANUNȚĂ CĂ ARE GATA PRIMUL VACCIN ANTI-COVID DIN LUME. Ce spun marile companii farmaceutice

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat astăzi înregistrarea primul vaccin anti-covid din lume. Acesta a fost realizat de Institutul Gamaleya, în colaborare cu Ministerul Rus al Apărării.

„În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat. Știu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă”, a declarat președintele rus.

Vladimir Putin a adăugat că una dintre fiicele sale și-a făcut acest vaccin, că a făcut puțină febră „și asta a fost tot”.
Odată înregistrat vaccinul, Rusia poate începe imunizarea populației. Cu toate acestea, testele clinice de siguranță nu au fost finalizate, motiv pentru care mai multe mari companii farmaceutice din lume, dar și Organizația Mondială a Sănătății, și-au exprimat scepticismul cu privire la eficiența vaccinului.

“Există în prezent sute de vaccinuri (împotriva COVID-19) în proces de testare şi trebuie să îndeplinească toate normele şi reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranţă“, a declarat recent purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, referindu-se la vaccinul din Rusia.

Mai multe organizații de cercetare clinică și companii farmaceutice s-au declarat la rândul lor sceptice cu privire la vaccinul anunțat azi de președintele Vladimir Putin.

Rusia nu a făcut publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin, de aceea și scepticismul manifestat cu privire la eficiența acestuia, care nu poate fi verificată.

Preşedintele Putin a mai spus că Rusia ar urma să înceapă în curând producţia în masă a vaccinului. Vaccinarea populației se va face în mod voluntar.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea