RUSIA ÎNCEPE VACCINAREA! Primii imunizați, moscoviții care lucrează în școli, spitale și servicii publice

Rusia și-a început programul de vaccinare împotriva COVID-19 în clinici din Moscova, primii urmând a fi locuitorii orașului care sunt considerați la risc.

În campanie se utilizează vaccinul Sputnik V care a fost autorizat în luna august. Compania care a dezvoltat vaccinul anunță o eficacitate de 95 %, fără efecte adverse majore, deși testele continuă. Mii de oameni s-au înregistrat deja pentru a beneficia din prima din cele două administrări succesive, dar nu este clar cât va putea produce Rusia din acest vaccin.

Primarul Moscovei, cel care a anunțat că începe programul de vaccinare, a precizat că există o disponibilitate de 13 milioane de doze pentru cei care lucrează în școli, spitale și pentru angajații sociali. Categoriile vor fi extinse pe măsură ce vor fi disponibile noi stocuri de vaccin. Deocamdată locuitorii Moscovei se pot programa la vaccinare, online. Înscrierile sunt deschise pentru cei cu vârste între 18 și 60 de ani, iar cele 70 de puncte de vaccinare sunt răspândite peste tot în oraș. Acestea vor fi deschise de la 8:00 la 20:00.

Cetățenii care au fost răciți sau au făcut tratamente injectabile în ultimele 30 de zile sunt excluși de la vaccinare, la fel bolnavii cronic, gravidele și femeile care alăptează.

La centrele de vaccinare pot fi deja văzuți angajați din sistemul de sănătate și din învățământ care stau la rând să se vaccineze. Reacțiile față de vaccinare sunt diferite. Unii cetățeni ruși vor să-și asigure cât mai repede o minimă imunitate în fața coronavirusului, alții așteaptă să vadă efectele în cazul primilor vaccinați. Cele două doze se administrează la un interval de 21 de zile.

Până acum, Rusia a înregistrat 2.431.731 infectări și 42.684 decese. Sâmbătă a fost înregistrat un nou record al infectărilor zilnice, cu 28.782 cazuri.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea