S-a schimbat! Prof. Streinu Cercel anunță că și cealaltă categorie de vârstă va avea probleme

Vești tot mai îngrijorătoare de la medicii care luptă cu coronavirusul. În România, pare să scadă vârsta celor care au de suferit de pe urma noului virus. Dacă în Italia, cei mai afectați au fost bătrânii, în România, lucrurile par a sta altfel, vârsta celor afectați de infecție și a deceselor fiind mult mai mai mică. De altfel, în România, au fost răpuși de coronavirus inclusiv tineri de 39 și chiar de 27 de ani, unii fără afecțiuni de care să fi știut înainte.

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a declarat duminică la Antena 3 că trebuie să ne obișnuim cu gândul că în România cei afectați de coronavirus vor fi, nu doar bătrânii, ci și cei cu vârste cuprinseîntre 40 și 60 de ani.

Nu mai vorbim de persoane de vârsta a treia, ele rămân principala categorie cu risc, dar trebuie să ne obișnum, cu gândul că persoane de 40-60 de ani vor avea posibil probleme”, a declarat profesorul Streinu Cercel.

În același context, managerul Institutului Matei Balș a dezvăluit că noul coronavirus se află în praf și mizerie, și de aceea face apel la autoritățile locale să dispună dezinfectarea străzilor și  a parcurilor: ” E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele străzi parcuri pentru că acolo se ascunde virusul”.

Totodată, profesorul Streinu Cercel a declarat că este foarte important să rămânem în casă de Paște, pentru că dacă vom respecta această regulă în perioada sărbătorilor, vom putea depăși mai repede toată această criză fără precedent, și mai ales, cu mai puține victime.

” Dacă vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după sărbătorile pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele. Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere”, a declarat la Antena 1, Adrian Streinu – Cercel.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes