S-au făcut primele vaccinuri anti-COVID în Republica Moldova. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul României

Astăzi s-au făcut, pe teritoriul Republicii Moldova, primele vaccinuri anti-COVID. Primul moldovean vaccinat a fost un medic de la Spitalul Clinic Republican, care lucrează în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus, la secția de terapie intensivă.

Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți – astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate. Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a scris, pe Facebook, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Vaccinarea va continua în următoarele zile cu imunizarea lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinic Republican și de la Institutul de Medicină Urgentă.

Imunizarea personalului medical din Republica Moldova nu ar fi fost posibilă fără ajutorul României. Țara noastră a donat Republicii Moldova un număr de 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Autoritățile române au promis un ajutor pentru Republica Moldova de 200.000 de vaccinuri.

De altfel, România a ajutat Republica Moldova și cu o serie de echipamente medicale necesare în spitale, gest apreciat inclusiv de înalți oficiali europeni.

Mulțumesc România pentru trimiterea a aproape 2 milioane de obiecte de echipament medical – precum măști și mănuși – în Republica Moldova, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a scris luna trecută pe Twitter șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea