Sănătatea a milioane de oameni va fi salvată. În doar cinci ani, vor exista vaccinuri pentru bolile de inimă și cancer

Odată cu descoperirea vaccinului împotriva bolii COVID-19, companiile farmaceutice au accelerat cursa pentru obținerea unor seruri care să ne proteje de boli. Compania Moderna a anunțat faptul că în cinci ani va dezvolta vaccinuri ce pot preveni bolile de inimă și cancerul. Totodată, se dezvoltă vaccinuri eficiente și împotriva virusurilor respiratorii.

Directorul medical al companiei Moderna, dr. Paul Burton, a precizat faptul că firma pe care o reprezintă este capabilă să își diversifice paleta de vaccinuri, în doar cinci ani. „Vom dezvolta acel vaccin cu eficiență crescută și va salva sute de mii de vieți, dacă nu milioane de vieți. Eu cred că noi vom putea oferi vaccinuri pentru prevenirea diferitelor tipuri de tumori. Iar timpul până îl vom obține nu este îndelungat. În aproximativ cinci ani, vom avea rezultate mai clare”.

Un singur vaccin pentru bolile respiratorii

De asemenea, acesta a explicat că bolile respiratorii, precum gripa, COVID-19 sau cele provocate de  virusul respirator scințial, pot fi prevenite cu ajutorul unui singur vaccin. De asemenea, tehnologia ARNm va fi folosită pentru combaterea bolilor rare pentru care, în prezent nu există tratament. „Partea bună a pandemiei a fost că ne-a obligat să accelerăm procesul în ceea ce privește dezvoltarea tehnologică și să utilizăm tehnica ARNm” a mai spus profesorul Burton.

SURSA: 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea