Sănătatea prostatei depinde de stilul nostru de viață. Prof. Dr. Petrișor Geavlete, la Medika TV: „Sportul și hidratarea ne mențin prostata sănătoasă”

Un stil de viață sănătos ne ajută atât în lupta cu kilogramele în plus, ci chiar întreține prostata. Medicii le recomandă tuturor bărbaților să facă mișcare și să fie atenți la ceea ce mănâncă pentru a nu avea probleme.

Invitat în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, prof. dr. Petrișor Geavlete a discutat cu Simona Bălănescu, gazda emisiunii, despre cele mai comune afecțiuni ale prostatei. Este vorba despre cancerul de prostată și adenomul de prostată. Între cele două boli există însă o diferență majoră.

„Tumorile prostatei pot fi benigne, așa cum este adenomul de prostată, care nu este cancer. Sau maligne, iar în acest caz vorbim deja despre cancerul de prostată. Afecțiunile prostatei sunt două entități diferite. Evoluează diferit și au origini diferite. Trebuie să știm să le recunoaștem. Adenomul de prostată nu se poate transforma în cancer” a explicat prof. dr. Petrișor Geavlete.

Chiar dacă afecțiunile sunt distincte, cauza lor este comună: stilul de viață nesănătos. Medicii ne sfătuiesc să avem grijă de noi, pentru o prostată sănătoasă. „Prima recomandare este schimbarea stilului de viață. Să ne ferim de sedentarism, să avem o activitate fizică intensă. Să fim atenți la ceea ce mâncăm, să ne hidratăm mai mult. Stilul de viață este greu de schimbat, dar trebuie să facem asta pentru sănătatea noastră” a mai spus prof. dr. Petrișor Geavlete.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea