Sănătatea, zguduită din temelii! Vlad Voiculescu, demis de la vârful Ministerului Sănătății. Și secretarul de stat Andreea Moldovan a fost demisă

UPDATE:

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind revocarea din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată într-o comunicare a Administrației Prezidențiale.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Premierul Florin Cîțu a anunțat, astăzi, că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele privind revocarea din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook.

Demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății vine la numai două zile după incidentul tragic de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, unde trei femei au murit în TIR-ul ATI din curtea spitalului. Inițial, discuțiile din coaliție nu duceau către acest deznodământ. Cireașa de pe tort pare să fi fost însă Ordinul de ministru semnat de Andreea Moldovan, demisă la rândul ei din funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății, privind stabilirea noilor criterii în baza cărora se poate lua decizia de carantinare a unei localități. Apariția Ordinului respectiv în Monitorul Oficial a luat prin surprindere pe toată lumea, inclusiv pe premierul Florin Cîțu.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea