Șapte manageri ai unor instituții sanitare și șefi de secții, declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate a publicat astăzi o listă pe care se regăsesc 17 persoane în cazul cărora au fost constatate incompatibilitatea, conflictul de interese administrativ ori averea nejustificată. Printre aceștia se numără și persoane din sistemul medical din România, din mai multe județe ale țării, în cazul lor fiind vorba doar de incompatibilitate.

Este și cazul medicului șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Vaslui, Ghodsi Mahboob Alam Mohammad, despre care ANI spune că în perioada 18 mai 2017 – 24 octombrie 2019 a exercitat simultan cu funcția de medic șef de laborator în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui și pe cea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, având ca domeniu principal de activitate „Activităţi de asistenţă medicală specializată – radiologie”.

De asemenea, în cazul fostei șefe a secției Psihiatrie II Acuți în cadrul Spitalului Orășenesc de Psihiatrie Voila, Județul Prahova, Marilena Stroe, ANI spune că în perioada 22 noiembrie 2016 – 17 ianuarie 2018, a exercitat simultan atât funcția de medic, şef al secţiei a – II – a – psihiatrie adulţi în cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila, cât și pe cea de administrator în cadrul unei societăți comerciale.

Despre Simonica Ignat, fost Șef birou RUNOS şi fost Manager interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, inspectorii ANI transmit că în perioada 20 octombrie 2017 – 17 octombrie 2018, a exercitat simultan funcția de Manager interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca și calitatea de membru al consiliului director la C.A.R. Optim IFN Cluj.

Pe listă se regăsește și Stela Firu, manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta Turnu – Severin, Județul Mehedinți, care în perioada 01 august 2016 – 11 februarie 2020, a exercitat simultan cu funcția de manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta Turnu – Severin și funcțiile de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Mehedinți și medic specialist – medicină de familie și administrator în cadrul unei societăți comerciale.

Ion Cijevschi, Șef secție Oftalmologie în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași, a fost la rândul său declarat incompatibil, pentru că În perioada 22 noiembrie 2016 – 20 ianuarie 2020 a exercitat simultan funcția de șef secție Oftalmologie în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale.

Pe listă se regăsește și Mihai Polinschi, director medical și fost manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Galați, despre care ANI spune că În perioada 17 noiembrie 2015 – 03 iulie 2019, a exercitat funcția de manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Galați simultan cu funcția de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuv. Parascheva” Galați.

În fine, ultima pe lista persoanelor din sistemul medical este Cătălina Porojnicu, șef Secție Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, despre care ANI spune că Începând cu data de 07 martie 2016, a exercitat simultan funcția de șef Secție Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești și calitatea de persoană fizică autorizată.

Inspectorii de integritate precizează că “toate persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”.

Comunicatul ANI poate fi găsit AICI

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea