SARS-CoV-2, VIRUSUL CARE NU IARTĂ PE NIMENI. A crescut alarmant numărul tinerilor bolnavi de COVID-19, avertizează OMS

O analiză a Organizației Mondiale a Sănătății privind media de vârstă a bolnavilor de COVID-19 arată că procentul tinerilor care suferă de această afecțiune a crescut de 3 ori în ultimele 5 luni.

Analiza, preluată de agenția de presă Reuters, arată că în perioada 24 februarie – 12 iulie, ponderea tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani infectați cu SARS-CoV-2 a crescut de la 4,5% la 15%.

O creștere s-a constatat și în ceea ce privește numărul cazurilor de îmbolnăvire înregistrate la categoria de vârstă 5 – 14 ani. Datele OMS arată că această crește a fost de 0,8%, în aceeași perioadă de timp.

Cauza principală care a determinat această crește o reprezintă dezinteresul pe care tinerii îl manifestă față de măsurile de protecție sanitară pe care toate guvernele lumii le-au stabilit.

Tinerii sunt mai puțin vigilenți să poarte mască și să respecte distanțarea socială”, susține Neysa Erns, director în cadrul Johns Hopkins Hospital, citat de aceeași publicație.

Renumitul epidemiolog american Anthony Fauci le-a cerut tinerilor, încă de luna trecută, să respecte măsurile de protecție sanitară, precum distanțarea socială și purtarea măștilor de protecție.

Mesaje similare a transmis și Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. Ce a relatat acesta despre tineri puteți citi aici.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes