ȘASE VIEȚI SALVATE. Maraton de prelevare de organe și transplant, în ciuda pandemiei

Şase vieţi au fost salvate într-un interval de numai 48 de ore  prin transplant de ficat şi rinichi, iar alţi doi pacienţi au avut şansa de a-şi recăpăta vederea. Asta după ce două familii care, deşi au pierdut pe cineva foarte drag, au fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi.

La Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi, în mai puţin de 48 de ore, s-au realizat două intervenţii de prelevare de organe şi ţesuturi.

“În condiţiile foarte dificile din cauza contextului epidemiologic, dedicarea şi efortul echipelor medicale implicate, de la donare la transplant, demonstrează, prin rezultate că transplantul este intervenţia salvatoare de vieţi realizată la cel mai înalt grad de profesionalism şi responsabilitate.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Spiridon” , pentru ficat şi cornee, şi ale Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi pentru rinchi. Astfel, 2 pacienţi aflaţi în stare critică au primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţiile salvatoare de transplant hepatic: una din intervenţii a fost realizată de echipa de profesionişti a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Spiridon” , iar cea de-a doua a fost realizată la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Un adevărat maraton pentru viaţă a fost realizat la sfârşitul săptămânii de echipa Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi, care a încheiat cu succes 4 intrevenţii de transplant renal în mai puţin de 48 de ore, intervnţii care au redat bucuria şi speranţa pentru alţi români aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare”, transmite Agenția Națională de Transplant.

De asemenea, doi români işi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant de cornee, realizate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Spiridon” Iaşi.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea