Scenariile ministrului Alexandru Rafila privind noul val COVID-19 ce lovește România

În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Ministerului Sănătății, Alexandru Rafila, șeful instituției, a prezentt cele două scenarii în contextul pandemiei COVID-19. În primul scenariu, vârful actualului val s-ar putea instala în perioada 7 – 10 august, iar potrivit al celui de-al doilea scenariu, finalul lunii august ar putea aduce 70 de mii de noi cazuri pe săptămână.

Decizia Ministerului Sănătății de a face precizări cu privire la evoluția cazurilor de COVID-19 din România, vine după ce ăn perioada 27 iunie – 3 iulie, la nivel național numărul cazurilor de COVID a depășit 7700.

Ministrul Alexandru Rafila a explicat faptul că se au în vedere două scenarii, cel de-al doilea fiind mai puțin optimit decât primul. „Estimăm o creștere în perioada următoare, fără să avem posibilitatea unei predicții extrem de riguroase. Avem 2 scenarii, iar primul arat că vârful acestui mini-val sau val, o să vedem în funcție de numărul de cazuri, o să fie între 7 și 10 august. Mai puțin optimist, în care vârful acestui val va fi spre sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, cu un total săptămânal de cazuri de circa 70.000, asta înseamnă 10.000 de cazuri pe zi. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va confirma în acest fel.” a precizat Alexandru Rafila, în cadrul conferinței de presă.

Peste 1000 de cazuri din cele 7700 depistate în perioada analizată de Ministerul Sănătății sunt ale unor pacienți reinfectați cu SARS-CoV-2.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes