SCENARIU EXPLOZIV! Numărul cazurilor riscă să escaladeze. Mii de oameni în terapie intensivă peste două săptămâni. Vine starea de urgență? (DOCUMENT)

În mai puțin de două săptămâni ar putea fi îndeplinite criteriile anunțate de autorități pentru a fi decretată starea de urgență, respectiv un număr de 10.000 de cazuri în interval de cel mult o săptămână.

O analiză realizată pentru Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență estimează că România va înregistra la jumătatea lunii august între 42.447 și 58.400 cazuri active, dacă populația nu va respecta măsurile de distanțare socială, iar aceasta se va menține la nivelul actual. Mai mult, între 2.122-4.088 de persoane ar putea ajunge să fie internate în terapie intensive la acel moment deloc îndepărtat.

Documentul arată că numai în ultima săptămână numărul cazurilor active a crescut cu 54.3%, ceea ce reprezintă o creștere „supra-exponențială” a îmbolnăvirilor.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document.

Potrivit analizei, e o legătură evidentă între distanța socială și evoluția numărului de cazuri.

Analiza include și o serie de grafice, dar și evoluția epidemiologică pe județe în perioada următoare.

Documentul îl puteți găsi mai jos.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea