ȘCOALA ÎN PANDEMIE: Linii telefonice gratuite pentru informații despre începerea anului școlar

Elevii, părinții și profesorii, dar și reprezentanții administrației publice locale, care vor să știe ce se întâmplă cu școala în pandemie pot obține toate informațiile la telefon.

Ministerul Educaţiei a anunțat instituirea a două linii Telverde de informare cu privire la începerea noului an şcolar. Autoritățile pot afla inclusiv ce trebuie să facă pentru a accesa bani europeni pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în școli.

”Ministerul Educaţiei şi Cercetării facilitează accesul rapid la informaţii  tuturor celor interesaţi de contextul educativ şi sanitar în care se va desfăşura activitatea didactică în  anul şcolar/universitar 2020-2021. Prima linie Telverde – 0800 67 20 31 – va fi pusă la dispoziţia elevilor, studenţilor şi părinţilor, în vederea obţinerii de informaţii privind reluarea/desfăşurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie Telverde – 0800 67 20 32 – va fi destinată reprezentanţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi administraţiei publice locale,  cu scopul de a oferi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020 (n.r. – privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020/2021 în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2)”, a anunțat Ministerul Educației.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes