Screening, diagnostic și tratament pentru boala Lynch la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” a intrat în rețeaua națională de screening, diagnostic și tratament precoce destinată pacienților care suferă de boala Lynch. Este prima unitate medico-militară din țară care face un astfel de demers.

Demersul a fost posibil datorită unui protocol încheiat între directorul unității medicale, Florentina Ioniță-Radu, și Societatea Română de sindrom Lynch.

„Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, prin infrastructura materială aflată la dispoziție (secții de chirurgie generală, hematologie, radioterapie, oncologie medicală, imagistică, radiologie intervenţională, medicină nucleară, gastroeterologie, ginecologie și anatomie patologică, laborator de testare moleculară/genetică, cabinet de psihologie și de onconutriție) – dotarea cu aparatură și tehnică de ultimă generație, gradul înalt de supraspecializare al personalului medical, experiența și preocupările din domeniul cercetare-dezvoltare și inovare medicală precum și prin intermediul parteneriatelor încheiate cu instituții universitare și academice naționale și internaționale, poate aborda, multidiciplinar, la același nivel de performanță cu cel aplicat la nivel occidental, patologia Lynch, aducând, totodată, o contribuție importantă la creșterea awareness-ului, în vederea îmbunătățirii practicii medicale unitare abordate în cazul acestor pacienți.” se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Militar Central.

Sindromul Lynch sau boala Lynch este o afecțiune rară, congenitală, ce crește riscul apariției cancerului de colon, dar și al altor tipuri de cancer. Medicii arată că aproximativ 3% dintre pacienții diagonisticați cu cancer de colon se confruntă cu probleme medicale din cauza acestui sindrom.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes