SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AMERICANI DE LA MEDICI: “Purtați măști, păstrați distanța, spălați-vă pe mâini!”

Trei mari grupuri de medici din SUA cer populației să poarte măști de protecție,  să se spele pe mâini și să exerseze distanțarea socială, deoarece cazurile de coronavirus continuă să crească în Statele Unite.

Într-o scrisoare deschisă adresată publicului,  grupurile de medici au menționat că ordinele de ședere la domiciliu și alte politici de distanțare socială au împiedicat răspândirea COVID-19 în primăvară. “Dar în săptămânile de la începerea redeschiderii statelor, unii dintre pașii care au fost critici pentru progresul pe care l-am făcut au fost prea repede abandonați. Și urmărim acum în timp real o creștere dramatică a cazurilor de COVID-19.”, scrie în scrisoarea deschisă, lansată de Asociația Medicală Americană, American Hospital Association și American Nurses Association.

“Spitalele din unele state sunt la sau aproape de capacitatea lor maximă. Lipsa echipamentelor de protecție personală și a proviziilor de testare continuă să reprezinte o amenințare cumplită pentru lucrătorii din sănătate și pentru pacienți,” se arată în scrisoare. „Și săptămâna trecută, dr. Anthony Fauci a declarat Congresului că SUA ar putea avea  100.000 de cazuri noi de coronavirus în fiecare zi, dacă nu luăm mai multe măsuri de precauție. Acesta este motivul pentru care, în calitate de medici, asistenți medicali, manageri  de spitale și sisteme de sănătate, cercetători și experți în sănătate publică, solicităm publicului american să facă pașii simpli, pe care îi știm, care vor contribui la stoparea răspândirii virusului: purtarea unei măști pentru față, menținerea distanței fizice și spălarea mâinilor “, este mesajul către americani.

Statele Unite au stabilit un alt record, ajungând, în ultimele zile, și la 48.000 de noi infecții înregistrate în 24 de ore. Peste 2,9 milioane de americani au fost infectați până acum. „Dar ceea ce este sigur – și ceea ce ne spun știința și dovezile – este că această criză poate escalada și va avea ca rezultat mai multă suferință și moarte dacă nu suntem cu toții conștienți de pericolul COVID-19″, avertizează scrisoarea.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea