Se deschid anumite saloane cosmetice, frizerii și cabinete stomatologice. Din 15 mai, vezi care!

Saloanele de înfrumusețare și frizeriile ar putea fi redeschise, imediat după 15 mai. La fel și cabinetele stomatologice. Nu însă și mall-urile ori restaurantele.  Cel puțin aceasta este intenția Guvernului, la acest moment, însă totul va depinde de evoluția epidemiologică de la jumătatea lunii mai.  

Conform unor surse politice, în ședința conducerii PNL de marți seară, premierul Ludovic Orban le-a comunicat colegilor săi liberali câteva dintre măsurile de relaxare pe care ar intenționa să le aplice începând de la jumătatea lunii viitoare.

Astfel, dincolo de ridicarea restricțiilor de circulație în afara locuinței, după data de 15, s-ar putea deschide frizeriile și saloanele, dar și cabinetele stomatologice. De asemenea, se are în vederea deschiderea parcurilor și a spațiilor comerciale care au intrare din stradă. Mall-urile rămân închise și după 15 mai, pentru că autoritățile consideră că în aceste perimetre nu se poate respecta regula de distanțare socială. De asemenea, nici restaurantele nu vor fi deschise după încheierea stării de urgență.

Va fi o ”relaxare ușoară”, a restricțiilor, a spus premierul care a subliniat că totul va fi decis doar în raport cu evoluția cazurilor de coronavirus de la jumătatea lunii viitoare.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea