Se întâmplă în România, dar și în SUA: testați pozitiv după rapel. Care sunt explicațiile

Directoarea Direcției de Sănătate Publică Dolj a fost testată pozitiv la infecția cu noul coronavirus, la 3 zile după ce a primit a doua doză de vaccin. Într-o situație identică se află încă un angajat al instituției.

 ”La DSP Dolj au fost confirmate două cazuri de infecție COVID la persoane care au fost vaccinate. Doza de rapel au făcut-o pe 26 ianuarie și pe 29 una dintre persoane a prezentat simptomatologie ușoară, motiv pentru care s-a testat. Fiind contacți s-au testat ambii și s-au confirmat cazurile de infecție. Doamna directoare este în concediu medical. Alte persoane nu prezintă simptome. Conform definiției de caz, sunt considerați contacți persoanele care nu poartă echipament de protecție. Toate persoanele care au venit în contact cu doamna directoare au purtat echipament de protecție și s-a respectat distanțarea fizică”, a declarat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj, la B1 TV.

Un caz similar a fost înregistrat și în SUA. Congresmenul Stephen Lynch a fost testat pozitiv după rapel, acesta fiind asimptomatic.

Stephen F. Lynch a primit un rezultat pozitiv al testului pentru COVID-19 după ce un membru al personalului din biroul congresmenului din Boston a avut un rezultat  pozitiv la începutul săptămânii“, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Lynch, Molly Rose Tarpey. 

Din datele care sunt cunoscute în prezent, nivelul optim de anticorpi dobândiți în urma vaccinării apare la cel puțin 10 zile după administrarea rapelului. Vaccinurile folosite în prezent nu previn complet infectarea cu noul coronavirus, dar împiedică dezvoltarea unei forme grave a bolii.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea