Se schimbă modul de raportare a vaccinărilor. Ce vor arăta noile cifre

Autoritățile vor să schimbe modul în care sunt raportate vaccinările. În prezent, Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 comunică cifrele la nivel național și, periodic, situația ratei de vaccinare pe județe.

Se lucrează la implementarea unui nou sistem de raportare, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, care să arate exact la ce grad de imunizare prin vaccinare a ajuns fiecare județ și fiecare localitate în parte.

Vom putea calcula rata de acoperire vaccinală pe fiecare localitate în parte, adică la nivelul unui județ vom calcula și chiar vom transmite și vom face publică rata de acoperire vaccinală în fiecare județ, pe fiecare unitate administrativ-teritorială. M-am uitat în foarte multe județe deja și sunt diferențe foarte mari”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

Acesta a mai spus că așteaptă o implicare mai mare din partea autorităților locale.

Pot să vă spun un singur lucru: în localitățile unde există implicare lucrurile merg bine. Acolo unde rata de acoperire vaccinală este crescută, nivelul de implicare al localităților locale a fost crescut. Oamenii s-au implicat până la eforturi personale – s-au dus, au vorbit cu oamenii, au stabilit un plan, au luat legătura cu direcțiile de sănătate publică, au solicitat centre mobile, echipe mobile, adică oamenii care au fost interesați. Se poate. Asta este concluzia mea”, a mai spus șeful CNCAV.

Potrivi celor mai recente date făcute publice de CNCAV, cea mai mare rată de vaccinare este înregistrată în București, Capitala urmată de județul Cluj. La polul opus, cel mai scăzut ritm de vaccinare este înregistrat în județele din Moldova.

Noul mod de raportare a vaccinărilor ar trebui să intre în vigoare de săptămâna aceasta.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes