Secretul unei vieți longevive? Poate fi ascuns chiar în interiorul nostru

Majoritatea dintre noi ne dorim să trăim o viață cât mai lungă și am plăti sume uriașe (dacă le-am avea) pentru a afla cum să trăim una. Dar o echipă de oameni de știință pare să fi descoperit secretul și susțin că acesta se află chiar în interiorul nostru: un micorbiom bogat în bacterii și în virusuri bacteriale.

Oamenii de știință de la Universitatea din Copehnaga au analizat 176 de oameni de peste 100 de ani și au descoperit că secretul unei vieți longevive se află în microbiom, mai exact într-o combinație unică de bacterii intestinale.

Virușii specifici din intestine pot avea un efect benefic asupra florei intestinale și, prin urmare, asupra sănătății noastre, susțin cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga. Ei au studiat 176 de centenari din Japonia și au descoperit că au o combinație „unică” de bacterii intestinale.

„Cercetările anterioare au arătat că bacteriile intestinale ale unor vârstnici cetățeni japonezi produc molecule noi, care le fac rezistente la microorganisme patogene care produc anumite boli”, a spus dr. Joachim Johansen, autorul studiului. „Și dacă intestinele lor sunt mai bine protejate împotriva infecțiilor, atunci acesta este probabil unul dintre lucrurile care îi fac să trăiască mai mult decât alții.”

Centenarii japonezi aveau, de asemenea, o mare varietate de bacterii și viruși bacterieni în intestine.

Profesorul asociat Simon Rasmussen a spus: „Diversitatea microbiană ridicată este de obicei asociată cu un microbiom intestinal sănătos. Și ne așteptăm ca oamenii cu un microbiom intestinal sănătos să fie mai bine protejați împotriva bolilor legate de îmbătrânire”.

Sursa

 

 

 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea