Secția de Dializă a Spitalului ”Sfântul Ioan” din București, închisă. 72 de cadre medicale trimise în izolare, după un contact cu o pacientă infectată

72 de cadre medicale care activau în secția de nefrologie și dializă a Spitalului Clinic de Urgență Sfântul Ioan au fost trimise acasă, în autoizolare, după ce o pacientă a fost confirmată cu infecție cu coronavirus. Cadrele medicale sunt asimptomatice la acest moment și urmează a fi testate pentru a vedea dacă au fost contaminate.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în cursul zilei de 31 martie, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie  și dializă a unității sanitare.

Pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul “Carol Davila”, conform procedurilor. În secția respectivă mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

În  acest  caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s- a solicitat să rămână acasă.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes