SECȚIE SPITALICEASCĂ PENTRU COPII RENOVATĂ CU BANI DE LA SPONSORI. Acolo sunt tratați copii cu boli rare și cu fibroză chistică

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu’’ a inaugurat, joi, noua Secție de Pediatrie I cu Compartiment de Hematologie și Fibroză Chistică, renovată și utilată cu ajutorul sponsorilor. Reabilitarea secției a fost parte a unui proiect început în februarie 2019 care a inclus lucrări de renovare, modernizare și reutilare. De asemenea, pentru a le oferi un cadru cât mai prietenos pacienților, spațiul a fost decorat cu personaje îndrăgite de copii. Execuția propriu-zisă a lucrărilor a început în august anul curent, iar susținerea financiară, în valoare de 230 000 de euro, a fost asigurată de companii private.

Secția de Pediatrie I din cadrul INSMC Pediatrie are o suprafață totală de 455 mp și cuprinde și două compartimente –  Compartiment de Hematologie și Compartiment de Fibroză Chistică. În cadrul Compartimentului de Hematologie sunt tratați copii din București și din țară cu afecțiuni grave precum talasemie, forme rare de anemii, hemofilie. În cel de-al doilea compartiment al secției – Compartimentul de Fibroză chistică – funcționează cel mai mare Centru Regional de Fibroză chistică din țară, care deservește pacienți din Moldova, Dobrogea și Muntenia. Fibroza chistică este cea mai frecventă boală genetică monogenică cu afectare multisistemică, dar predominant respiratorie,  gravă. Secția are o capacitate totală de 42 de paturi și este formată din saloane cu 3-4 paturi cu băi proprii, sisteme de administrare oxigen, buton de panică. Secția beneficiază și de un salon destinat special copiilor cu dizabilitate motorie.

 „Renovarea și utilarea celei mai mari secții din INSMC Pediatrie era o nevoie de mult timp rostită. Cele două compartimente care predomină în secție deservesc anual câtorva sute de copii cu probleme grave de sănătate. Mulțumim sponsorilor pentru implicare! Lucrările de modernizare realizate și echipamentele donate vor contribui major în stabilirea unui diagnostic rapid și adecvat și la o mai bună relaționare cu pacientul și cu familia acestuia.” a declarat Dr. Iustina Stan, Șef Secție Pediatrie I.

Anul viitor, la același spital pentru copii va începe renovarea, utilarea și dotarea completă a Ambulatoriului de Specialitate al INSMC Pediatrie. Suma de care spitalul mai are nevoie este de 300 000 de euro.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea