Șefa secției Oncologie a Spitalului Județean Suceava, arestată pentru luare de mită. Reacția ministrului Alexandru Rafila

Anca Ababneh Dumitrovici, șefa secției Oncologie a Spitalului Județean Suceava, a fost arestată sub acuzația de luare de mită. Acesta cerea sume de bani și produse alimentare, pacienților oncologici, pentru a-i consulta. Gestul femeii a fost condamnat în termeni duri de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Într-o declarație publică făcută la posturile centrale de televiziune, Alexandru Rafila a condamnat gestul medicilor care continuă să ia șpăgi în spitalele din România, plecând de la cazul șefei secției Oncologie a Spitalului Județean Suceava. „Faptul că, în anul 2019, s-a mărit consistent venitul personalului medical, în special al medicilor, ar trebui să constitue element stimulativ ca să evităm astfel de situaţii. Avem toleranţă zero pentru luare de mită, pentru că despre asta discutăm. Condiţionarea actului medical, mai ales pentru pacineţii cu boli deosebit de serioase, cum sunt paccineţii oncologici, mie mi se pare greu de înţeles ca şi mecanism de gândire şi mecanism comportamental. Nu putem să acceptăm acest lucru!” a declarat Alexandru Rafila, ministrul român al Sănătății.

Reamintim faptul că medicul Anca Ababneh Dumitrovici, șefa secției Oncologie a Spitalului Județean Suceava, a fost arestată pentru că cerea șpagă, în schimbul consultațiilor oferite pacienților oncologici. Anchetatorii care investighează cazul susțin faptul că femeia cerea bani și chiar produse alimentare. Cazul a intrat în atenția polițiștilor anticorupție, după ce un pacient a reclamat faptul că i-a fost cerută mită în schimbul unei consultații.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea