Șeful DSU, Raed Arafat, s-a vaccinat! “Abia am așteptat să ajung să pot să mă vaccinez”

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus continua în România, iar specialiști care au devenit voci publice de la izbucnirea pandemiei continua să se imunizeze.

Vaccinul este singura cale de a scăpa de pandemie, susțin vocile avizate din sănătate, care încearcă să determine cât mai mulți oameni să facă, la rândul lor, același gest.

Printre cei care s-au vaccinat azi se numără și secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Alături de alți angajați ai DSU. Raed Arafat a primit prima doză la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București.

„Vor continua colegii noştri să vină în următoarele zile. E un gest de normalitate. Noi am făcut un pas acum şi abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis public că fac acest lucru şi mă bucur că l-am făcut. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am vaccina. Vaccinul e voluntar, nu e obligatoriu. E considerat vaccin sigur, e gratuit. Dacă reuşim toţi să îl facem, reuşim să ajungem cât mai repede către o situaţie de normalitate. Îndemnul meu către oameni e să nu asculte toate aceste ştiri nefondate despre vaccin şi să asculte toate indicaţiile oficiale despre vaccin. Mai avem o doză de făcut pe 1 februarie, doză de rapel. Foarte uşor a fost. Eu mă vaccinez sezonier antigripal”, a spus Raed Arafat după ce a făcut vaccinul.

Tot azi a făcut vaccinul și dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie. Acesta a publicat pe Facebook certificatul care atestă că a făcut prima doză de vaccin.

“Astăzi mi-a venit în sfârșit rândul la vaccinare la care am apelat ca să-mi fac mie un bine și ca să îmi aduc în acest fel contribuția la scurtarea perioadei de recluziune la care ne-a supus acest virus numit Covid. O săptămână frumoasă!”,  a scris dr. Emilian Popovici pe Facebook.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea