Șeful OMS despre coronavirus: luptăm pe un ”teritoriu necunoscut”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că oficialii de sănătate publică își desfășoară activitatea pe „teritoriu necunoscut” în lupta lor cu noul coronavirus care a a infectat peste 90.000 de persoane din 73 de țări și teritorii. OMS a renunțat până acum la clasificarea incidentului ca pandemie globală, dar a avertizat că este posibil în viitorul apropiat să declare această pandemie.

„Nu am mai văzut până acum un patogen al aparatului respirator care să fie capabil de răspândire în comunitate, dar să și poată fi ținut sub control cu măsurile corecte”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, citat de CNN.

Din decembrie de când a fost depistat prima oară în Wuhan, virusul s-a răspândit pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Echipele medicale se luptă cu focare cu mortalitate crescută în Coreea de Sud, Iran și Italia, în timp ce alte țări fac eforturi uriașe pentru a evita o situație similară. Până în prezent, au fost raportate 172 de decese în afara Chinei continentale, ridicând numărul global de decese la 3.115.

Se iau măsuri pentru pregătirea autorităților și alertarea populației, se adoptă restricții de circulație, totul pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Unele națiuni încearcă să aplice măsuri cum ar fi închiderea școlilor, încurajarea lucrului de la distanță și anularea sau reducerea evenimentelor publice.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes