Semnal de alarmă al Colegiului Medicilor din București: număr redus de medici oncologi în spitalele publice

Într-o declarație publică, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, președinta Colegiului Medicilor din București, dr. Cătălina Poiană, a atras atenția cu privire la lipsa medicilor oncologi din sistemul public.

Mesajul CMMB a fost unul de susţinere pentru medici şi pacienţi, dar una din marile probleme în lupta împotriva cancerului este reprezentată de lipsa unui număr suficient de medici oncologi în sistemul public de sănătate. Când vorbim de managementul cancerului, este obligatoriu să discutăm de numărul medicilor oncologi din sistemul public de sănătate. Pacientul oncologic nu trebuie să fie nevoit să aştepte la cozi în spitale sau la cabinete, din cauza faptului că un medic oncolog trebuie să consulte şi să îngrijească un număr foarte mare de pacienţi„ , a afirmat dr. Cătălina Poiană, într-un comunicat de presă.

Totodată, președinta Colegiului Medicilor din București a atras atenția cu privire la depistarea tardivă a afecțiunilor oncologice în țara noastră.

„Avem nevoie de screening şi depistare precoce, este nevoie de medici oncologi suficienţi în raport cu numărul de persoane diagnosticate sau aflate în tratament oncologic. Şi bineînţeles, să nu uităm de importanţa tumor board-ului care este esenţial în managementul eficient al cancerului. Oncologia astăzi înseamnă şi o abordare multidisciplinară în funcţie de specificul fiecărui diagnostic oncologic” a explicat dr. Cătălina Poiană.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea