Semne și simptome ale erupției dentare. Tu știi cum să-l liniștești pe cel mic? Iată ce recomandă medicii 

Erupția dentară la copii este un moment pe care mulți părinți nu-l vor uita niciodată. Totul pentru că simptomele specifice acestei perioade le dau mari bătăi de cap atât lor, cât și celor mici. Medicii au însă soluții practice care să-i ajute atât pe copii, cât și pe adulți. 

Primii dinți ai copiilor se numesc dinți de lapte și încep să erupă în jurul vârstei de 6 luni. „Primii dinți de lapte apar în jurul vârstei de 6 luni și primii care apar vor fi pierduți la 6 ani. Măselele apar la 3 ani și se pierd abia la 12 ani” susține dr. Asma Battah, medic stomatolog cu competență în pedodonție. 

Erupția dinților este însoțită de numeroase simptome, care-l fac pe cel mic să se simtă inconfortabil. Nu de puține ori, apariția primilor dinți este însoțită și de febră înaltă. „Agitația, salivația este abundentă în perioada erupției dinților. Copilul vrea să ronțăie diverse lucruri, poate să aibă și episoade febrile. Febra nu este mai mare de 38,5. Aceste semne sunt specifice erupției dentare” mai spune dr. Asma Battah. 

Pe piață se găsesc numeroase geluri sau creme speciale, care calmează durerile gingivale și-i reduc simptomatologia specifică erupției dentare. În lipsa lor, există soluții la îndemână chiar în bucătărie. „Legumele puse la rece, tăiate fâșii, sunt o soluție practică și foarte sănătoasă. Oricine le poate utiliza și sunt foarte eficiente” mai spune dr. Asma Battah. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea